Dinsdag 16 januari 2018

YouTube bezig met uitrol betaalde kanalen

YouTube is begonnen met de voorbereidingen op de invoer van betaalde abonnementen voor een aantal kanalen. Het videoplatform verdient tot nu toe alleen aan advertenties en probeert op deze manier contentproducenten en adverteerders weg te lokken van ‘gewone’ televisie.

De eerste betaalde kanalen zullen tussen de één en vijf dollar per maand kosten, zo meldt AdAge.com. Zolang het project nog in de experimentele fase verkeert, zal het in eerste instantie om circa 25 kanalen gaan.

Bij de uitrol van de betaalde kanalen, zal YouTube onder meer samenwerken met de medianetwerken die al veel volgers trekken: Machinima, Maker Studios en Fullscreen. Naar verwachting start YouTube al in het tweede kwartaal van dit jaar met de eerste betaalde kanalen. Mogelijk worden deze eind april aan het grote publiek gepresenteerd tijdens de Digital Content New Fronts, waar zowel YouTube, AOL als Yahoo vertegenwoordigd zijn.

YouTube drukt de kanaalproducenten op het hart de grote groep bestaande volgers omzichtig in te lichten, in de hoop dat zij de content de moeite waard vinden om voor te betalen.

Bron:AdAge.com/Broadcast Magazine

Bericht delen