dinsdag 16 januari 2018

Yiro maakt Touring La France voor RTL XL

Het sportplatform Yiro, een van de content creators van RTL MCN, produceert vanaf 4 juli Touring La France voor RTL XL. Sportfanaten Len Koeman en Jean-Paul Rison zullen op het moment dat de wielrenners Nederland verlaten met slechts een rugzak en een tent achter het peloton aan reizen.

Elke ochtend moeten ze een lift zien te vinden naar de volgende finish plek, waar ze vervolgens een slaapplek voor die nacht moeten regelen. Touring La France krijgt bovendien aandacht in het RTL 7 programma Tour du Jour.

Joris Boerhof, co-founder Yiro: “Ik ben blij met de samenwerking met RTL XL. Op deze manier zien niet alleen onze fans wat zich allemaal afspeelt rond de Tour de France, maar bereiken we een nog breder publiek. Len en Jean-Paul zijn beiden ontzettend nieuwsgierig van aard en hebben een gezonde dosis lef, dus Touring La France zal ongetwijfeld bijzondere ‘backstage’ content opleveren.”

Daan de Lange, manager RTL XL: “Dit is de eerste keer dat er unieke content wordt geproduceerd voor RTL XL over de Tour de France. De videoserie Touring La France is een mooi voorbeeld hoe we binnen RTL een koppeling kunnen maken met de content die de creators van ons multi channel netwerk bieden. We gaan de komende maanden vaker samenwerkingen aan om zelf content te produceren voor RTL XL.”

Touring La France is vanaf zaterdag 4 juli dagelijks te zien bij RTL XL en op FC Afkicken, Yiro’s eigen YouTube-kanaal.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen