dinsdag 16 januari 2018

XS4ALL gaat WebTV landelijk aanbieden

Internetprovider XS4ALL gaat de dienst WebTV (televisie kijken op laptop, desktop, iPad en iPhone) landelijk aanbieden. Dat heeft het bedrijf gemeld op zijn blog. ‘WebTV is een experiment, een platform waaraan we de komende tijd stevig gaan knutselen en functionaliteiten aan gaan toevoegen. We zoeken naar vernieuwende vormen van interactiviteit: koppelingen met social media (direct de uitzending bespreken en comments van vrienden lezen via Twitter), in één keer doorklikken naar Wikipedia en IMDB.

Die mogelijkheden ontwikkelen we samen met onze enthousiaste, betrokken klanten, bijvoorbeeld via ons co-creatieplatform Yellow Spaces. We hebben zelf een aantal goede ideeën maar ongetwijfeld worden dat er nog veel meer als er meer mensen meedenken.

Onze WebTV heeft al een eerste, grootschalige pilot achter de rug. Toen 26.000 KPN-klanten geen Digitenne konden ontvangen vanwege de brand in de zendmast in Hogersmilde, hebben we aan al die klanten WebTV van XS4ALL aangeboden, zodat mensen toch tv konden blijven kijken. We hebben daar heel veel positieve reacties op gekregen. Dat stimuleert ons verder te gaan om met WebTV het moderne televisiekijken vorm te geven. Als internet en televisie samenkomen, ontstaat er iets heel moois.’

Bron: XS4ALL

Bericht delen