Wouter van der Goes maakt YouTube-serie over vinyl
zaterdag 22 juni 2019

Wouter van der Goes maakt YouTube-serie over vinyl

Hoe sluit je een platenspeler aan? Hoe vervang je een naald? En hoe wordt vinyl eigenlijk gemaakt? In de nieuwe YouTube-serie Wouter over de toeren gaat Wouter van der Goes op zoek naar de antwoorden.

Loop een willekeurige kringloopwinkel binnen en er staat altijd wel ergens een vergeten doosje met stoffige platen, voor twee euro per stuk. Vinyl lijkt op dit moment zelfs populairder dan ooit. Maar hoe sluit je nou een platenspeler aan? En hoe worden platen eigenlijk gemaakt? In de nieuwe YouTube-serie Wouter over de toeren, gaat Wouter van der Goes in korte filmpjes op zoek naar antwoorden op dit soort vinyl-vragen van luisteraars.

Wouter is groot liefhebber van de LP en wil die passie graag delen met anderen. In deze YouTube-serie over vinyl praat hij daarom met experts en legt hij samen met hen uit hoe alles nu eigenlijk precies zit. Zo mixt hij platen aan elkaar met DJ Jean, neemt hij een kijkje achter de schermen bij de grootste vinyl-fabriek van Europa en praat hij met de grootste LP-fanaat van Nederland, Eric Stom, over waar je nu het best een platenspeler kunt kopen. In de eerste aflevering krijgt Wouter antwoord op de vraag hoe vinyl nou eigenlijk wordt gemaakt.

“Het is ongelooflijk mooi dat een nieuwe generatie de echte ouderwetse plaat heeft ontdekt en samen met de generatie die ermee opgroeide het vinyl nieuw leven heeft ingeblazen”, aldus Wouter. Hij is blij dat hij deze serie kan maken. “Alles aan platen is leuk. Van hoe ze worden gemaakt tot de muziek die erop staat. Het komt allemaal voorbij in deze serie! En alle vinyl-lovers hebben één ding gemeen: onvoorwaardelijke liefde voor muziek!”

Elke vrijdag om 17.00 uur staat er een nieuwe aflevering van Wouter over de toeren klaar op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2. Het programma Vinyl Friday is elke vrijdag te horen tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 2.

Bron: NPO Radio 2/BM

Bericht delen