Dinsdag 16 januari 2018

Wolfgang app bij live concerten op Radio 4

AVROTROS gaat de klassieke muziek-app Wolfgang inzetten bij concerten die live op Radio 4 worden uitgezonden. Hiermee krijgen luisteraars tijdens een concert real time toelichting op de muziek via hun eigen smartphone. De omroep wil zo de concertbeleving van luisteraars van het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert verrijken.

 

Wolfgang wordt door de omroep in maart onder andere ingezet bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met muziek van Tsjaikovski (concert op 5 maart, radio uitzending op vrijdag 29 april), Stravinsky’s Sacre de printemps door het Radio Filharmonisch Orkest op 11 maart en Das Paradies und die Peri van Schumann met het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor op 25 maart. In april biedt de app achtergrondinformatie bij onder andere de uitvoering van Nielsens zesde symfonie door het Noord Nederlands Orkest op 1 april en Bruckners zesde die op 8 april ten gehore wordt gebracht door het Radio Filharmonisch Orkest.

Radioluisteraars kunnen Wolfgang gratis downloaden in de App Store of Google Play en hun ervaringen via twitter delen met #wolfgangapp.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen