dinsdag 16 januari 2018

Winnaars Nederlands Online Film Festival bekend

Woensdagavond zijn op het Nederlands Film Festival de winnaars bekendgemaakt van de UPC Fictie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs, de NOFF Videoclip Prijs, de UPC Animatie Prijs en de UPC Publieksprijs. Respectievelijk December, Gaaf zijn, Do better, Mac ‘n’ cheese en Instabiel zei de kat wonnen een geldbedrag van € 2.500,-. Het NOFF, onderdeel van het Nederlands Film Festival, is de online competitie van korte films tot tien minuten in de categorieën fictie, documentaire, videoclip en de nieuwe categorie animatie.

De NOFF-vakjury, Eva van de Wijdeven (actrice), Marije Meerman (documentairemaker), Wouter Prudon (van de band Chef’ Special, die vorig jaar de Publieksprijs én de Videoclip Prijs won), Alexander Klöpping (zelfverklaard nieuwe media-nerd) en Mark Giesbers (Directeur Marketing UPC), bekroonde December van Andreas Pasvantis met de UPC Fictie Prijs. De Holland Doc 24 Documentaire Prijs werd toegekend aan Gaaf zijn van Nanno Jiskoot. Mirka Duijn heeft de NOFF Videoclip Prijs gewonnen voor Do better, welke zij regisseerde voor de band Bart Constant. Mac ‘n’ cheese van Tom Hankins, Roy Nieterau, Gijs van Kooten en Guido Puijk sleepte de nieuwe UPC Animatie Prijs in de wacht. De UPC Publieksprijs is gewonnen door Instabiel zei de kat van Peter Lub.

Voor het NOFF waren dit jaar 86 korte films geselecteerd in de categorieën fictie, documentaire, videoclip en animatie uit een recordaantal van 351 inzendingen. De geselecteerde films zijn bijna 200.000 keer bekeken en sinds 1 september zijn meer dan 28.000 stemmen (12.000 in 2010) op de filmpjes uitgebracht voor de UPC Publieksprijs.

Bron: NFF

Bericht delen