Willem Wever lanceert spraakgestuurde Challenge
donderdag 25 oktober 2018

Willem Wever lanceert spraakgestuurde Challenge

KRO-NCRV lanceert de Willem Wever Challenge, de eerste Nederlandse spraakgestuurde quiz. De Challenge is al een groot succes op de website. En nu ook te spelen als gezelschapsspel voor jong en oud met een interactieve speaker.

Willem Wever is een populair wetenschappelijk programma waarin kinderen samen met een presentator op zoek gaan naar het antwoord op hun eigen vraag. De Willem Wever Challenge is gemaakt voor kinderen van 9 tot 13 jaar, maar kan prima gespeeld worden met het hele gezin.

Margot van Schayk, manager Innovatie bij KRO-NCRV: “Met de Willem Wever Challenge spelen we in op de behoefte om schermgebruik bij kinderen terug te dringen. In plaats van met z’n allen achter een eigen device te kruipen, speel je nu gezamenlijk een spel rond de interactieve speaker. Het is gezellig en cool om te doen.”

De challenge is de allereerste Nederlandse ‘action’ die speciaal voor kinderen is ontwikkeld. De omroep hoopt er veel van te leren. Van Schayk: “We onderzoeken uitbreiding op functionaliteit en luisteren daarvoor goed naar de behoeften van de kinderen.”

KRO-NCRV ontwikkelde in samenwerking met Embot de toepassing met hun Nederlandse taaltechnologie voor chat en voice bots. De opkomst van ‘schermloze interfaces’ zoals smart speakers biedt voor KRO-NCRV interessante mogelijkheden. Door het uitbrengen van actions leert de omroep meer over gedrag en behoeftes van kinderen op audiogestuurde devices.

De gratis Willem Wever Challenge is te spelen via de Google Assistent op Android, de Assistent-app voor iOS of via Google Home. Het enige wat je hoeft te zeggen is: “Praat met Willem Wever” en Willem Wever komt tot leven. Voor meer informatie: willemwever.nl.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen