Willem Wever lanceert podcast Toen was ik twaalf
maandag 11 maart 2019

Willem Wever lanceert podcast Toen was ik twaalf

In Toen was ik twaalf vertellen kinderen van toen hoe zij een indrukwekkende gebeurtenis in de geschiedenis, zoals de vuurwerkramp in Enschede, toen hebben beleefd. De rubriek ging van start op tv bij Willem Wever op zondag 10 maart, en elk verhaal kun je verder beluisteren via de nieuwe podcast.

De vuurwerkramp in Enschede (2001), de Bijlmerramp (1992) en het plotselinge stoppen van de populairste band van Nederland aller tijden – Doe Maar – in 1984. Voor veel volwassenen staan deze gebeurtenissen in het geheugen gegrift. Maar in de geschiedenisboekjes van de huidige generatie kinderen staan deze momenten summier beschreven.

In Toen was ik twaalf vertellen kinderen van toen hun eigen verhaal van deze gebeurtenissen. Zij waren toen 12 jaar oud en werden, zonder dat zij het wisten, onderdeel van een belangrijk moment uit de Nederlandse geschiedenis. In het tv-programma Willem Wever zijn de verhalen kort samengevat in een animatie en in de bijbehorende podcasts vertellen de hoofdpersonen hun eigen verhaal en wat het met ze gedaan heeft.

Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: “Deze nieuwe, educatieve podcast is een kroon op het werk dat Willem Wever in de afgelopen 25 jaar heeft geleverd. Dit jubileumjaar is hét moment om te laten zien dat KRO-NCRV altijd op zoek gaat naar vernieuwende vormen van verhalen vertellen.”

In het KRO-NCRV programma Willem Wever gaan kinderen tussen de 10 en 13 jaar al sinds 1994 met de presentator op pad om antwoord te krijgen op hun prangende vragen. Deskundigen uit binnen- en buitenland beantwoorden talloze vragen en vele leraren werden uitgedaagd door hun leerlingen in de Willem Wever Challenge.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen