Wilfred Genee voelt weer échte uitdaging
woensdag 1 januari 2020

Wilfred Genee voelt weer échte uitdaging

Ondanks dat Wilfred Genee met Veronica Inside (radio én tv) en The Friday Move al flink wat omvangrijke klussen in de agenda heeft, was er ook nog ruimte voor een podcast: Littekens. Hierin praat hij met bekende Nederlanders over hun littekens en het verhaal daarachter.

Je had het zeker nog niet druk genoeg?
“Dat vraagt iedereen zich af, en als je mijn recente projecten ziet dan is het ook best veel, maar ik kan het prima managen. Ook wat betreft Littekens. Ik bereid het de avond ervoor voor en de podcast zelf staat er in een uur op. Ik ben heel effectief in wat ik doe en op mijn sterkst als ik in een korte tijd informatie in mijn hoofd stamp. Dat deed ik al toen ik studeerde.”

Wie komen in Littekens voorbij?
“Onder anderen Jan Roos, Cees Geel en Anita Witzier spreken over hun zichtbare en onzichtbare littekens. Het zijn grappige en droevige gesprekken. Een van de leukste was met Eddy Zoëy. Hij stond op zijn vijftiende met een meisje op een kerkhof te zoenen, maar was zo ongelooflijk moe dat ‘ie achterover viel en zijn achterhoofd een van de stenen raakte…”

En een droevige?
“Cees Geel die vertelde dat hij er niet was geweest als zijn broertje niet zou zijn overleden. Voor z’n inmiddels overleden ouders was hij een soort wandelend litteken. Heel heftig vond ik dat. Bij elk gesprek blijkt: iedereen heeft littekens. Zichtbare en onzichtbare.”

Jij dus ook.
“Ik heb enkele heel zichtbare, waarvan eentje op mijn arm en op mijn hand. Ik heb me ooit eens lelijk opengehaald aan een kapotte tl-buis en jaren daarvoor toen ik in een zwembad dook en met mijn hand een glasscherf raakte. En inwendige? Daar ben ik dan weer heel terughoudend over. Ik ben goed in het ontlokken bij anderen, maar zelf niet erg goed in het tonen van kwetsbaarheid.” Lachend: “Ik moet ook mijn imago als pedante presentator een beetje in stand houden!”

Wanneer is Littekens voor jou geslaagd?
“Eigenlijk nu al! Ik merk dat ik het heel leuk vind en mezelf hier écht voor moet uitdagen. Ik ga niet ontkennen dat ik best aardig kan interviewen, maar veel van de dingen die ik nu doe, gaan me relatief gemakkelijk af. Bij VI betrap ik mezelf er op dat ik soms even achterover leun als het lekker loopt. Hier niet. Ik moet constant scherp zijn en niet verslappen. Alleen zo haal ik de beste verhalen naar boven.”

Littekens is exclusief te beluisteren op JUKE.nl en via de app van JUKE en te zien op radioveronica.nl, veronicainside.nl en Kijk. Iedere aflevering duurt ongeveer drie kwartier.

Bron: BM

Bericht delen