dinsdag 16 januari 2018

WildHitz geeft daklozen podium

Het aantal daklozen in Nederland is dit jaar met 10 procent gestegen naar 60.550, zo blijkt uit de cijfers van Federatie Opvang. Voor internettelevisiestation WildHitz aanleiding om deze groep tijdens de decembermaand een podium te geven, met een verrassende uitzending als resultaat.

De aflevering is op 30 december om 20.00 uur te zien op www.wildhitz.nl. De 35-jarige dakloze William is de grote ster van deze aflevering. Hij laat in daklozencentrum Makom in Amsterdam zien dat daklozen helemaal niet zielig zijn. Alle dakloze gasten krijgen de microfoon en zingen de sterren van de hemel op klassiekers als I believe I can fly van R. Kelly en Rehab van Amy Winehouse.

De grootste verrassing komt voor de daklozen aan het einde van de avond. Alle aanwezigen worden getrakteerd op een speciaal voor daklozen samengesteld kerstcadeau. Met daarin onder meer voedzame lekkernijen, dekens en thermoshirts die op straat meteen al worden aangetrokken. WildHitz presentatrice Nellie Benner: “Daklozen zijn niet zielig. Het zijn ontzettend warme mensen, vol met mooie verhalen. Ik ben blij om er een aantal beter te hebben leren kennen en raad iedereen aan om zich een keer als vrijwilliger voor deze groep in te zetten.”

Bron: WildHitz

Bericht delen