Wie is de Mol? podcast gaat internationaal
donderdag 28 februari 2019

Wie is de Mol? podcast gaat internationaal

De Nederlandse podcast Trust Nobody wordt uitgebreid met afleveringen over het Belgische De Mol. De Utrechters Elger van der Wel, Nelleke Poorthuis en Eindhovenaar Mark Versteden bespreken in Nederland al twee seizoenen alles over de Nederlandse variant Wie is de Mol? en gaan nu de grens over voor het programma van VIER.

Trust Nobody is de grootste onafhankelijke podcast van Nederland, met ongeveer 15.000 luisteraars per aflevering en meer dan 50.000 luisteraars per maand. Vorig seizoen maakten de drie al één podcastaflevering over het Belgische De Mol. Daar kwamen toen ontzettend veel reacties op. Mark Versteden: “Onze fans vragen nu al weken of we dit jaar niet over elke aflevering in België een podcast kunnen maken. Doordat de twee programma’s veel overeenkomsten hebben, zijn ook veel Nederlanders fan van de Vlaamse tegenhanger.”

En dus besloten Elger, Nelleke en Mark inderdaad een wekelijkse podcast te gaan maken. Maar niet alleen omdat de fans er om vragen. Ze vinden De Mol in België zelf ook een fantastisch programma. Nelleke Poorthuis: “Het programma in België is met onbekende Vlamingen. Daardoor krijg je een hele andere, maar ook hele spannende dynamiek. Het is veel harder, maar ik hou daar wel van. Zeker dit jaar, waarin we nu al weten dat er in het begin helemaal geen mol was.”

Elger van der Wel: “Je moet ook op hele andere dingen letten, want de mensen die hier meedoen zijn niet getraind op de camera’s. Daardoor ligt de focus veel meer op het menselijke gedrag, en minder op de verborgen hints. En die spelen juist in de Nederlandse variant van de AVROTROS een belangrijke rol.”

De eerste Trust Nobody over de Belgische versie is op 14 maart te horen via de podcastapps en trustnobody.be.

Bron: Trust Nobody/BM

Bericht delen