Dinsdag 16 januari 2018

Wereldprimeur: telefoon móet aan in bioscoop

Rinkelende mobieltjes: met stip de grootste irritatie tijdens de film. Bioscopen zijn dan ook naarstig op zoek naar een manier om telefoons te verbannen uit hun zalen. De makers van de nieuwe bioscoopfilm APP denken daar net iets anders over.

Productiemaatschappij 2CFilm brengt als eerste ter wereld een bioscoopfilm met second screen, oftewel de smartphone van de bioscoopganger. Voor de film APP wordt iedereen aangespoord de bijbehorende app te downloaden en de smartphone op schoot te laten liggen. Tijdens de film krijgt de kijker foto’s, informatie en extra filmscènes binnen. “Dit geeft een totaal nieuwe invulling aan hoe wij films zullen beleven in de toekomst,” aldus regisseur Bobby Boermans.

De smartphone app is gebaseerd op de SyncNow audio watermarking technologie van Civolution. Die maakt het mogelijk dat film en smartphones volledig synchroon lopen. Smartphones krijgen de informatie via audiosignalen die mensen niet kunnen horen. De technologie is niet alleen in de bioscoop toepasbaar. Als de film uit is op DVD kan de thuiskijker dezelfde ervaring meemaken.

APP gaat over een jonge psychologiestudente die een mysterieuze app op haar telefoon installeert. De app met de naam Iris lijkt handig en slim, maar al snel blijkt die veel meer te zijn dan dat. De hoofdrollen worden vertolkt door Hannah Hoekstra, Robert de Hoog, Isis Cabolet, Liza Sips, Mark van Eeuwen en Gigi Ravelli. APP is vanaf 4 april te zien in 110 zalen in Nederland.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen