dinsdag 16 januari 2018

Wekelijks 3LAB-afleveringen online

3LAB is vanaf zondag wekelijks te zien op npo3lab.nl. Rond de klok van 23.30 uur worden de meest opvallende programma’s uit de serie online uitgezonden. Deze zondag staan er drie verse afleveringen klaar: concurrerende snackbars in Parnassus, de hele serie Vriende van Kakhiel en een door YouTubers gemaakte nieuwsshow Rauwkost.

Afgelopen zomer zond NPO3 de zevende editie van de 3LAB-week uit. Tijdens deze week testen jonge makers hun nieuwe programma’s voor een groot publiek. Ook online kun je terecht voor frisse programma’s. Op npo3lab.nl kun je het hele jaar door vernieuwende video’s bekijken, gemaakt door talentvolle jongeren. Van webserie tot videoclip en van documentaire tot animatie. Alles is mogelijk bij 3LAB. Jonge makers met goede programma-ideeën kunnen zich bij 3LAB aanmelden.

3LAB opent zondag met de korte film Parnassus (AVROTROS) over twee snackbars die recht tegenover elkaar zijn gevestigd op de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid. De concurrentie viert hoogtij; het is een gevecht om macht, eer en geld. Parnassus is het regiedebuut van de achttienjarige Robin Boissevain.

Na Parnassus is het de beurt aan de hilarische serie Vriende (VPRO) van Kakhiel. Van de vierdelige webserie is één televisieprogramma gemaakt waarin we de vijftigjarige Patrick volgen die samen met zijn doodzieke moeder Ria een eenvoudige arbeiderswoning in een gezellig volksbuurtje bewoont. En omdat ze al vanaf de geboorte van Patrick (al vijftig jaar!) niet meer heeft gelachen, probeert Patrick om Ria nog één keer in haar leven te laten lachen.

3LAB sluit aanstaande zondag af met Rauwkost (NTR). Een nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin YouTubers Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Melise Yazgili (Melise) en Rens Polman (Lieve Bertha) de actualiteiten op hun manier behandelen.

Een groot aantal 3LAB titels is doorontwikkeld tot een televisieprogramma’s. Onder andere Padoem Patsss (BNN) en Rundfunk (KRO-NCRV) krijgen een vervolg op NPO 3. Ook het spraakmakende Streetlab (KRO-NCRV) is ooit begonnen bij 3LAB.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen