Dinsdag 16 januari 2018

Website Wereldomroep plat door cyberaanval

De website van Radio Nederland Wereldomroep ligt plat door een cyberaanval. Sinds woensdagochtend is de website rnw.nl onbereikbaar. Dit meldt Webwereld. Eerder deze week overkwam dit de Rabobank. De DDoS-aanval (distributed denial of service) begon dinsdagavond rond 22.00 uur. De Wereldomroep toonde sindsdien de mobiele website als alternatief, maar besloot woensdag in de loop van de ochtend ook die site uit de lucht te halen.

De omroep verzorgt websites in tien talen, die hierdoor allemaal niet meer te bereiken zijn. Het is niet bekend hoelang het duurt voordat de problemen opgelost zijn. Bij een DDoS-aanval bestoken partijen van over de hele wereld een site met grote hoeveelheden data, waardoor het netwerk vastloopt. Volgens de Wereldomroep is niet bekend waar de cyberaanval vandaan komt.

Bron: Webwereld/Wereldomroep

Update: De Wereldomroep heeft woensdag om 16.00 uur het volgende laten weten: ‘Inmiddels kunnen we melden dat de websites van de Wereldomroep weer online staan. De DDoS-aanval is nog niet afgewend, maar beheersbaar door de toevoeging van een filter.’

 

Bericht delen