Dinsdag 16 januari 2018

Website InterviewPlus.nl gelanceerd

Initiatiefnemer Jeroen van Leeuwen heeft de website InterviewPlus.nl gelanceerd. Het is een verzamelplaats voor kwalitatief hoogwaardige gesprekken. Ze zijn in hoofdzaak afkomstig van YouTube en Vimeo.

Van Leeuwen: “Er zijn zo ongelooflijk veel mooie gesprekken gevoerd dat het onmogelijk is om die allemaal te zien of te vinden. InterviewPlus selecteert voor en met jou de meest bijzondere interviews van over de hele wereld. In het Nederlands of Engels, of elke willekeurige andere taal, zolang er dan maar ondertitels bij staan. Interviews die je gezien moet hebben.”

Bezoekers van de site kunnen ook zelf interviews toevoegen. Momenteel staan er al 300 gesprekken op. Bovendien brengt de site zelfgemaakte interviews. Zo voert Frénk van der Linden een niet eerder vertoond gesprek met Humberto Tan over zijn passie: fotografie.

Van Leeuwen, voormalig eindredacteur van de NCRV, wilde aanvankelijk een site maken met uitsluitend eigen interviews. Daarvoor waren 20.000 abonnees nodig, die bereid moesten zijn om 4 euro per maand te betalen. Dat plan bleek niet haalbaar. De nu gelanceerde site is kosteloos en heeft geen winstoogmerk.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen