dinsdag 16 januari 2018

Webserie De Thuiszorgman op npo3lab.nl

In de nieuwe VPRO Dorst webserie De Thuiszorgman toont Miguel Narings het belang van thuiszorg door de kijker mee te nemen naar zijn cliënten. Al poetsend geeft hij een inkijk in het leven van hulpbehoevende mensen. Hoe voelt het om afhankelijk te zijn van anderen?

Wat gebeurt er met je als je leven kleiner is geworden en je niet meer alles kan doen wat je graag wil? Waar word je gelukkig van? De eerste aflevering is vanaf nu te zien op npo3lab.nl en op YouTube.

In drie afleveringen neemt De Thuiszorgman de kijker mee naar de 91-jarige Fietje, ook wel bekend als de koningin van de Jordaan, Rogier (40 jaar), ex-scherpschutter in het leger die door een hersenbloeding half verlamd raakte en Annelies (48 jaar), die aan een ongeneeslijke spierziekte lijdt.

Miguel Narings droomde altijd over een toekomst als documentairemaker. Maar het leven van een ZZP’er is niet altijd makkelijk dus ging hij op zoek naar een 9-tot-5 baan. Hij wilde betrokken zijn bij de maatschappij en iets betekenen voor anderen en belandde zo in de thuiszorg.

Op zijn Facebookpagina deelde hij foto’s met korte tekstjes waardoor Kim Brand, een jonge documentairemaker met een voorliefde voor maatschappelijk betrokken documentaires, met hem in contact kwam. Zo ontstond de webserie De Thuiszorgman. De eerste aflevering is vanaf maandag te zien op npo3lab.nl. Aflevering 2 verschijnt op 6 augustus online en aflevering 3 op 11 augustus.

Bron: VPRO

Bericht delen