dinsdag 16 januari 2018

Webserie De Blauwe Bank van start

Geen televisieomroep wilde het hebben, maar dat hield Tim Satony niet tegen. Samen met Winston Rodriguez en Bas Andries zette hij door en na twee jaar is het gelukt. Niet op tv, maar op internet. En zo start op 22 maart webisode één van de eerste Nederlandse internetdramaserie: De Blauwe Bank.

De droom om op tv te worden uitgezonden, hadden ze opgegeven. Maar uit de Verenigde Staten kwam nieuwe inspiratie. Daar zijn internetseries al meerdere jaren een begrip en een groot succes. Soaps, drama’s, sci-fi, actie en comedy: alle genres hebben webisodes. Grootheden als Tom Hanks en Steven Spielberg werkten mee aan webseries. En ook televisieseries als The Walking Dead vertonen speciale webisodes.

Volgens Satony is ook Nederland er klaar voor. “Mensen willen zelf bepalen wat en wanneer ze gaan kijken.” Met de Telegraaf als partner hoopt hij op een hoog bereik. “Hoeveel kijkers we gaan trekken, weet niemand. Het is dan ook nooit gedaan in Nederland. Maar de ambitie is er.”

De Blauwe Bank is een idee van Tim Satony. De serie speelt zich af in en rond een supermarkt. De strubbelingen, liefdes en intriges van de hoofdkarakters worden in afleveringen van drie minuten getoond. De eerste dertig webisodes zijn inmiddels af. De cast bestaat uit bekende namen en nieuwkomers, onder wie Pamela Teves, Ruud Feltkamp, Pim Wessels en Marloes van der Wel.

Vanaf 22 maart verschijnen elke maandag, woensdag en vrijdag nieuwe webisodes op www.prive.nl. Kijk voor interviews met Tim Satony en castleden Pamela Teves en Pim Wessels op BM TV.

Bron: Broadcast Magazine

[iframe src=”http://player.vimeo.com/video/62248627″ width=”400″ height=”300″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen]

Bericht delen