dinsdag 16 januari 2018

VRT en VMMa dreigen met stappen tegen Bhaalu

Zowel de Belgische publieke omroep VRT als de commerciële omroep VMMa beraden zich over stappen tegen de nieuwe videodienst Bhaalu die zaterdag gelanceerd is. Met Bhaalu kan de kijker onbeperkt tv-programma’s opnemen en bekijken.

“Bhaalu heeft geen overeenkomst met ons, en dat is wel nodig”, zeggen de woordvoerders van de twee grote omroepen. “We overwegen om hiertegen stappen te ondernemen.”

Bhaalu is een videorecorder waarmee men alle programma’s op alle zenders tegelijk kan opnemen en bekijken, via televisie, smartphone of tablet. De gebruikers delen de infrastructuur bij hen thuis met alle andere gebruikers. De programma’s worden bewaard in de cloud. Vanuit de cloud worden de opgevraagde programma’s dan gestreamd.

Het voordeel is dat men niet meer zelf de videorecorder hoeft te programmeren en in de gaten te houden wanneer programma’s uitgezonden worden. De programma’s worden afhankelijk van de formule zeven dagen tot een maand bewaard.

Gebruikers kunnen wel uitsluitend programma’s bekijken en opnemen die ze al ontvangen via een ander abonnement, zoals van Telenet, Belgacom of TV Vlaanderen. Afhankelijk van de formule betaalt de gebruiker een instapprijs van 49 euro tot 365 euro. Daarnaast zijn de kosten 5 euro per maand. Bhaalu is ontwikkeld door Right Brain Interface, het nieuwe bedrijf van Metris-oprichter Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael. België is de eerste markt waar Bhaalu wordt gelanceerd. Maar het is de bedoeling dat het binnen afzienbare tijd ook op de markt komt in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Singapore.

Bron: VRT

Bericht delen