dinsdag 16 januari 2018

VPRO werkt aan The Mind of The Universe

The Mind of The Universe van de VPRO is een uniek internationaal open source project over de razendsnelle evolutie van onze kennis. Vanaf de start van de productie in januari 2016 worden mensen via social media bij het project betrokken.

Al het research- en filmmateriaal mondt uit in een tiendelige televisieserie maar wordt ook digitaal ontsloten waarmee het vrij beschikbaar is voor iedereen die het naar eigen inzicht wil gebruiken en verrijken.

Deze arena van uitwisseling van kennis en ideeën draagt bij aan een wereldwijde interactieve leerervaring waarmee dit najaar online een begin wordt gemaakt. Mede dankzij het internationale en mondiale karakter van The Mind of the Universe als laboratorium van ideeën en als open forum voor dialoog, heeft UNESCO besloten om het project officieel steun te verlenen en te helpen het van iedereen te maken.

De vorm van de televisieserie stelt elk land in staat om de serie met een eigen presentator uit te zenden. Bij de VPRO is de serie begin 2017 te zien met Robbert Dijkgraaf als verteller.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen