VPRO maakt webserie over verkiezingen
dinsdag 16 januari 2018

VPRO maakt webserie over verkiezingen

In de zevendelige VPRO-webserie Dat gaat ‘m niet worden (#DGMNW) gaat VPRO Gids-redacteur Hugo Hoes wekelijks langs bij de net-niet-kandidaten van de Tweede Kamerverkiezingen. 

Tot de verkiezingen komt er elke vrijdagochtend om 10.00 uur een nieuwe aflevering van Dat gaat ‘m niet worden online op het YouTube-kanaal van de VPRO en op vpro.nl/datgaatmnietworden. “Peilingen zijn palingen”, zei Mark Rutte maar dat betekent niet dat er geen waarde aan wordt gehecht in politiek Den Haag. De wekelijkse opiniepeilingen van Maurice de Hond en andere waarzeggers worden door pers en politiek nauwlettend in de gaten gehouden. Ook door VPRO Gids redacteur Hugo Hoes. Tot 10 maart bezoekt hij elke week een kandidaat Kamerlid dat op grond van de laatste opiniepeilingen toch niet gekozen lijkt te gaan worden.

Hoes doet niet aan dooddoeners zoals ‘ach, het zijn maar peilingen’ of ‘het zijn slechts dagkoersen.’ Want wie zijn zinnen op een Kamerzetel heeft gezet en met slechte peilingen te maken krijgt denkt maar één ding: dat gaat ’m niet worden!’

In de eerste aflevering gaat Hoes vandaag op bezoek bij Rens Raemakers (D66). De 25-jarige Raemakers is fractievoorzitter van D66 in Leudal (LB). Hij kwam op zijn 22ste binnen als jongste lokale raadslid ooit en staat momenteel op plek 17 van de kandidatenlijst. Volgens de peilingen van Maurice de Hond van afgelopen zondag zou hij net buiten de boot vallen. Hoes neemt met hem de politieke week door. Wat is er misgegaan? Waardoor kwam dat en wat gaat hij doen om het tij te keren?

Bron: VPRO/BM

Bericht delen