Dinsdag 16 januari 2018

VPRO lanceert gratis media-app

VPRO Koos is vanaf vandaag beschikbaar voor smartphone en tablet. De nieuwe, gratis media-app van de VPRO serveert elke dag vijf tips om te lezen, kijken of luisteren. Nu beschikbaar voor iOS en binnenkort voor Android.

Met de tips wijst de nieuwe app de weg in het overweldigende aanbod dat vandaag de dag onze mediaconsumptie kenmerkt. VPRO Koos vist de parels op en brengt ze ’s morgens om acht uuur overzichtelijk bijeen. Alle tips, van documentaires tot grappige gifjes of van opmerkelijke artikelen tot podcasts, zijn direct binnen de app te bekijken of te beluisteren.

“Koos speelt in op een behoefte die voortkomt uit een hedendaags probleem: Fear Of Missing Out (FOMO). Er is zo’n immens aanbod dat je niet meer weet hoe en wat je dan moet kiezen. Met deze app brengen we je ’s morgens op een presenteerblaadje wat je volgens ons niet moet missen”, aldus Hugo Blom, hoofdredacteur VPRO Gids.

De tips van Koos voor vandaag zijn: 2Doc Red Army, de webserie Joggingman, de Grote 3voor12 Festivalkalender 2016, het animatiefilmpje Vento en de nieuwe videoclip van Boyoncé. Voor wie behalve het beste uit het media-aanbod nog meer wil, biedt VPRO Koos ook een overzichtelijke en volledige radio- en televisiegids met links naar extra informatie.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen