VPRO komt met Koos de Bot
dinsdag 16 januari 2018

VPRO komt met Koos de Bot

De VPRO lanceerde een jaar geleden Koos, de gratis media app met elke dag vijf tips om te kijken, lezen of luisteren.

365 dagen later beschikt Koos over een archief met 1825 tips. Wie zin heeft in een tip op maat, kan voortaan te rade gaan bij de bot waarmee Koos nu is verrijkt. Op basis van persoonlijke vragen dist Koos de Bot een passende tip op uit het archief.

Iedereen met een Facebook account kan communiceren met Koos de Bot, die op een interactieve en speelse manier contact maakt. Wie via Facebook Messenger de bot aanspreekt, krijgt een aantal keuzes en vragen voorgelegd. Aan de hand van de antwoorden zoekt de bot in het Koos-archief een tip en schotelt deze voor. Dat kan een filmpje, fotoserie, artikel of podcast zijn, van de VPRO en daarbuiten.

De bot is een digitale assistent, die op een persoonlijke manier direct met de gebruiker communiceert. De eerste aanzet voor de bot van VPRO Koos werd gegeven in een hackathon van het VPRO Medialab in Eindhoven, waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe toepassingen en technieken. In samenwerking met de start-up Bot Boys zag Koos de Bot uiteindelijk het levenslicht.

Bron: VPRO

Bericht delen