VPRO en NPO organiseren AI Songfestival
woensdag 12 februari 2020

VPRO en NPO organiseren AI Songfestival

De VPRO organiseert in samenwerking met NPO 3FM en NPO Innovatie dit voorjaar het AI Songfestival. Daarbij proberen verschillende Europese teams met behulp van kunstmatige intelligentie dé nieuwe songfestivalhit te maken.

Dat vertelde Karen van Dijk, hoofdredacteur AI Songcontest voor de VPRO, dinsdagmiddag tijdens het eerste Cross Media Café van 2020, zo meldt Emerce. Met het AI Songfestival onderzoeken teams van muzikanten, artiesten, wetenschappers en programmeurs de creatieve kracht van kunstmatige intelligentie (AI). De teams uit onder meer Nederland, Polen, België, Australië, Zweden, Denemarken, Engeland, Duitsland en Frankrijk laten zich helpen en inspireren door AI, maar geven ook hun eigen creatieve input.

Nog voor het officiële Eurovisie Songfestival in Rotterdam van start gaat, bepaalt een panel van AI-experts én het internationale publiek welk team volgens hen ‘douze points’ verdient. “We hadden het ook door kunstmatige intelligentie zelf kunnen laten doen”, aldus Karen van Dijk.

In vijf afleveringen, die vanaf vrijdag 10 april op het YouTube-kanaal van NPO 3FM worden gedeeld, verkennen de teams de verschillende aspecten van AI, uitgaande van een basisset met elementen die het ultieme songfestivallied kenmerken.

Bron: Emerce/BM

Bericht delen