VPRO De beloften volgt jonge sporters naar de top
maandag 8 oktober 2018

VPRO De beloften volgt jonge sporters naar de top

VPRO De beloften is een nieuw multimediaal project waarbij tien talentvolle sporters worden gevolgd die dromen van de Olympische Spelen in 2020.

Op Instagram delen ze hun verhalen over opoffering, volwassen worden en over de soms flinterdunne lijn tussen winst en verlies. En dus ook tijdens de Jeugd Olympische Spelen die deze week plaatsvinden in Buenos Aires in Argentinië en waar de beloften Alida van Daalen en Enzo Kuworge kansrijk zijn.

De levens van de tien sporters zijn tot aan Tokyo2020 te volgen via Instagram en vpro.nl/debeloften. Aan de vooravond van de Spelen van 2020 wordt bovendien een documentaireserie uitgezonden op NPO 3. Wie van de beloften weet zich te plaatsen voor Tokyo2020 en wie haakt af?

Zelden zien we hoe de lange weg richting de top van de Olympus eruitziet. Hoe die afslag van het normale leven door veel sporttalenten al op zeer jonge leeftijd genomen wordt. VPRO De beloften volgt niet zomaar talentvolle sporters, maar tien talenten van de buitencategorie. Ze staan allemaal op de drempel van volwassenheid en worden de nieuwe Dafne, Ranomi of Pieter genoemd. De sporters die hun levens de komende jaren zowel online als documentair met het publiek delen, tonen de achterkant van de medaille en laten zien dat succes niet altijd maakbaar is.

Bron: VPRO

Bericht delen