VPRO brengt nieuw seizoen animatieserie Schroom
Maandag 01 april 2019

VPRO brengt nieuw seizoen animatieserie Schroom

Vanaf maandag 1 april komt er wekelijks om 8.00 uur weer een nieuwe aflevering van de VPRO-serie Schroom online beschikbaar.

Klotsende zweetoksels, glibberende snottebellen en ongehoorzame tampons: het nieuwe seizoen van de animatieserie Schroom barst weer van de ongemakkelijke schaamverhalen van echte mensen. Schroom is een humoristische serie van korte animaties over de absurdheid van schaamte. Het ongemak van een eerste Tinderdate, een ontmoeting met je schoonfamilie of een bekende tegen het lijf lopen in een soakliniek. Seizoen twee bestaat uit tien verhalen van echte mensen die hun ervaringen delen. Situaties die universeel zijn en die ons allemaal kunnen overkomen.

Animator Aisha Madu (26) is de bedenker van Schroom. Het onderwerp schaamte kan zwaar zijn, maar Aisha slaagt erin om juist de absurde en humoristische kant ervan te belichten. Aisha: “Ik ben gefascineerd door schaamte, waarschijnlijk omdat ik er zelf veel last van heb. Schaamte kan groot zijn, maar ook in kleine dingen zitten. Soms als ik op de fiets zit en per ongeluk een verkeerde afslag neem, fiets ik toch door omdat ik niet wil dat iemand mijn vergissing opmerkt. Natuurlijk kan het niemand iets schelen of ik goed of fout fiets.”

Vanaf nu staat er elke maandag om 08.00 uur een nieuwe aflevering op vpro.nl/schroom.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen