Dinsdag 16 januari 2018

Voorbeschouwing IBC 2013

De Amsterdamse RAI staat binnenkort weer vol met apparatuur, work flow solutions en de laatste technische snufjes op allerlei terrein. De IBC (13-17 september) lijkt in eerste instantie alleen het summum voor techneuten, maar is dat zo? Voor wie wil, is er veel meer te halen dan alleen techniek.

Freddy Otten en Hans Blom van het samenwerkingsverband Radome Media Consultancy bezochten als voorproefje op de IBC dit voorjaar de NAB in Las Vegas, om te weten te komen welke ontwikkelingen leveranciers in de markt zien en hoe je die succesvol ingezet krijgt binnen mediaorganisaties. In samenwerking met Broadcast Magazine organiseren ze een IBC Tour (inschrijven op www.radome.nl) en maakten ze voor de septembereditie een voorbeschouwing.

Verder aandacht voor de wereldwijde spelers en lokale specialisten, die ook dit jaar de kast met nieuwe ontwikkelingen en state of the art producten gaan opentrekken tijdens IBC. Maar extra interessant is de aanwezigheid van nieuwe spelers. Kabels en knoppen worden geleidelijk vervangen door data in de cloud, wireless streaming en een steeds verder gevorderde digitale work flow. De komst van de CEO’s van Amazon, Twitter, Google, YouTube en andere digitale grootmachten sluit naadloos aan bij deze nieuwe trends.

Een uitgebreide voorbeschouwing van de IBC is te lezen in de septembereditie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen