Volkskrant, RTL Nieuws en Beeld en Geluid krijgen bijdrage Google
dinsdag 24 juli 2018

Volkskrant, RTL Nieuws en Beeld en Geluid krijgen bijdrage Google

Het Innovation Fund van Google’s Digital News Initiative is bedoeld om initiatieven te steunen die de journalistiek willen verbeteren met behulp van technologie.

Google’s innovatiefonds voor de journalistiek heeft 750.000 euro toegekend aan Nederlandse projecten van De Volkskrant, RTL Nieuws en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

In de vijfde ronde is aan 98 projecten uit 28 Europese landen een totaal van 21,2 miljoen euro toegekend. Het fonds ontving 820 inzendingen uit 29 landen, onder meer van startups, lokale en traditionele media, online media, broadcasters, tijdschriften en wetenschappers.

De Volkskrant krijgt een half miljoen euro voor een platform dat De Gids gaat heten en wensen van lezers matcht met artikelen die eerder geschreven zijn door experts.

RTL Nieuws ontvangt tweehonderdduizend euro om geautomatiseerde lokale nieuwsverhalen te schrijven die voelen alsof ze handgeschreven zijn. Het project gaat Jouw nieuws, ons nieuws heten.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontvangt vijftigduizend euro voor FAIRview. Dat is een systeem waarbij geautomatiseerd op basis van persoonlijke voorkeuren delen van verschillende video’s worden samengevoegd.

Bron: Villamedia/Google Nederland/BM

Bericht delen