dinsdag 20 februari 2018

VOD-platform IFFR Unleashed gelanceerd

Op dinsdag 30 januari lanceerde International Film Festival Rotterdam (IFFR) officieel het VOD-platform IFFR Unleashed. Het platform steunt onafhankelijke filmmakers door hun films vanaf nu het hele jaar door online aan te bieden.

De streamingdienst is inmiddels live op het nieuwe platform IFFRUnleashed.com.

Tot aan het einde van de 47ste editie van het festival is IFFR Unleashed binnen de Benelux beschikbaar voor een speciale prijs van € 60 per jaar. Daarna kosten abonnementen € 90 per jaar. Het kijken van een losse film kost € 5. Buiten de Benelux is IFFR Unleashed tot nu toe alleen beschikbaar via een pay-per-viewmodel: binnen de EU kosten films € 4 en daarbuiten $ 4 (USD). De streamingdienst is wereldwijd beschikbaar, met uitzondering van de Verenigde Staten.

IFFR Unleashed kende eerder al een ‘soft launch’ waarbij IFFR het platform uittestte om ervaring op te doen voor de huidige lancering. Het project mobiliseert IFFR’s 47-jarige ervaring met het selecteren en programmeren van films, krijgt de steun van veel filmmakers en geeft exclusieve toegang tot nieuwe arthousefilms en gerelateerde content. Naast speelfilms is er ook toegang tot masterclasses, Q&A’s, interviews met filmmakers en andere extra’s.

Bron: IFFR/BM

Bericht delen