Vlaamse tak Eyeworks komt met fictiereeks voor Instagram
zondag 3 februari 2019

Vlaamse tak Eyeworks komt met fictiereeks voor Instagram

De Vlaamse afdeling van Eyeworks, onderdeel van Warner Bros., werkt aan een fictiereeks voor Instagram. Instaverliefd moet op 19 maart live gaan.

Het is de eerste fictiereeks die speciaal voor Instagram is gemaakt. Directeur Peter Bouckaert van Eyeworks laat weten dat er jong Vlaams talent te zien zal zijn. Vier single jongeren in Antwerpen nemen in de serie het heft in eigen handen en gaan met elkaar een wedstrijd aan: zo veel mogelijk dates hebben in korte tijd.

“Instagram is een medium waar vooral jongeren mee bezig zijn”, zegt Bouckaert. “Met deze serie verkennen we de mogelijkheden van dit medium, met een leuke reeks die helemaal aansluit bij de leefwereld van jongeren. Het is heel interessant om hiermee te pionieren. Tijdens het draaien evolueert de ontwikkeling van het verhaal.”

Instaverliefd is bedacht en geschreven door Brecht de Groot en Senne de Handschutter, die ook regisseert. Hoofdrollen zijn er voor Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou, Naomi Janssens (Campus 12), Thijs Antonneau (D5R) en Rayan Aghassaiy (YouTuber UnaGize).

Verhalen vertellen via mobiele telefonie wordt ook wel chat fiction genoemd. In Nederland kwam de NS recent met Ontspoord, de eerste Whatsapp-thriller. Die digitale roman bestaat uit ruim tweehonderd tekst-, foto- en videoberichten.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen