dinsdag 16 januari 2018

Vijftiende Junior Eurovisie Songfestival terug op tv

Naast de tweewekelijkse video’s op Juniorsongfestival.nl en YouTube is de junioreditie van het Songfestival ook weer op televisie te volgen. De presentatie is in handen van Romy Monteiro, die het stokje overneemt van Jan Smit.

Tijdens twee halve finales en een spannende finale op NPO Zapp is te zien hoe een jury de inzending kiest voor het Junior Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in Georgië plaatsvindt. Na de finale is de act die Nederland gaat vertegenwoordigen tot en met het optreden in Georgië te volgen op de NPO Zapp site Juniorsongfestival.nl. Tot die tijd verschijnt elke woensdag en vrijdag om 16.00 uur een nieuwe video online. Op YouTube heeft het Junior Songfestival inmiddels meer dan 100.000 abonnees.

Het Junior Songfestival bestaat 15 jaar en komt na een jaar van afwezigheid terug op tv. Velen die afgelopen jaren meededen aan de voorrondes van Junior Songfestival of aan de internationale zangcompetitie zijn nog steeds actief als zanger(es). Het meest bekende voorbeeld is OG3NE, dat dit jaar meedeed aan het Eurovisie Songfestival.

Tijdens de video die inmiddels online is gezet, is te zien wie de zes acts zijn die in september onder toeziend oog van Romy Monteiro hun zangkunsten aan heel Nederland laten zien. Zondag 16 september wordt bekend wie Nederland op 26 november gaat vertegenwoordigen in Georgië.

Bron: AVROTROS

Bericht delen