dinsdag 16 januari 2018

Viggo doet vrouwendingen op Libelle TV

In Viggo doet vrouwendingen duikt Viggo Waas bij Libelle TV in de wereld van vrouwen door met ze mee te gaan en mee te doen. De reeks is vanaf vandaag iedere woensdag te zien en Waas schrijft vanaf 21 april ook in een column Libelle.

Waas: “Ik wil leren vrouwen beter te begrijpen. Om zo ook mijn vriendin beter te begrijpen. Dit is geen boterzachte tactiek om in het gevlei te komen. Nee, ik begrijp vrouwen oprecht niet als het er op aan komt. Het idee is dus dat ik dingen ga doen die vrouwen leuk vinden om er zo achter te komen waarom ze dat leuk vinden. Waarom doet een vrouw zoals ze doet, denkt ze zoals ze denkt, geniet ze zoals ze geniet, lacht zoals ze lacht, huilt zoals ze huilt, kwaad is zoals ze kwaad is en heeft ze lief zoals ze lief heeft.”

Viggo zou Viggo niet zijn als hij dat niet met de nodige humor en zelfrelativering doet. Het begon bij yoga. Echt iets voor een mannenman als Viggo, al helemaal als die yogales tijdens de wedstrijd van Ajax is. Het is doekenyoga, en dus hangt Viggo anderhalf uur tussen twintig vrouwelijke yogi’s alles lekker los te laten.

“En laat ik meteen maar eerlijk toegeven, het was heerlijk, ik zweefde, ik beleefde, ik leefde zonder streven naar meer en nog meer. Ik kwam tot rust en ik liet los. Mijn buurvrouw legde uit dat juist dat zo moeilijk was voor vrouwen in vergelijking met mannen. Loslaten. Ik knikte haar toe, liet los en verliet mijn drukke lichaam. Na de les nam ik afscheid van de vrouwen en de yoga lerares met een diepe buiging. Toen ik thuis kwam zei mijn vriendin ‘wat zie jij er gelukkig uit’. Mijn dochtertje zei chagrijnig ‘Ajax heeft gelijkgespeeld’ en weet je wat, het kon me niets schelen. Ik ben nu een man die Yoga kan.”

Bekijk de eerste aflevering hier.

Bron: Sanoma/BM

Bericht delen