Videoland groeit met 40 procent
dinsdag 17 april 2018

Videoland groeit met 40 procent

Het aantal betalende klanten van Videoland is in de eerste drie maanden van 2018 met 40 procent gestegen. RTL  geeft geen exacte cijfers, maar naar verluidt zou het mediabedrijf eind vorig jaar rond de 400.000 abonnees hebben.

RTL meldt wel dat het aantal betalende klanten dat het abonnement na registratie niet verlengt in het eerste kwartaal met 44 procent daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Videoland is nu nummer 2 in de Nederlandse markt na Netflix.

Per sessie kijken Videoland-abonnees gemiddeld 2,5 uur naar series, films en documentaires. Dat is een stijging van 30 minuten ten opzichte van 2017. RTL schrijft de groei onder andere toe aan series als Nieuwe Buren, The Handmaid’s Tale en Temptation Island, waarvan vanaf juni alleen voor de abonnees een extra seizoen te zien is.

Lucien Brouwer, CCO bij RTL: “RTL is al marktleider op tv en onze ambitie is om ook hard te groeien als lokale VOD-speler. Content van eigen bodem is belangrijk voor ons platform, want Videoland is 100 procent gericht op de Nederlandse kijker. Dat het werkt, bewijzen we onder andere met Temptation Island. Het programma is niet alleen een groot succes op televisie, maar ondertussen ook online en op social. Daarom brengen we vanaf juni voor onze abonnees een extra en absoluut spraakmakend seizoen van Temptation Island dat alleen bij Videoland te zien is. Daarnaast hebben we twee formats waarin verleiders bekend van Temptation Island een hoofdrol spelen, De Beste Verleiders en I Love You Tattoo. Niemand hoeft deze zomer dus door zonder zijn favoriete guilty pleasures. Zeker niet nu we vanaf 1 april overal in de Europese Unie te bekijken zijn.”

Bron: RTL/BM

Bericht delen