Videoland brengt transmediale serie De Pepernoten Club
donderdag 25 oktober 2018

Videoland brengt transmediale serie De Pepernoten Club

Op 17 november is de Sint weer in het land en lanceert Videoland de nieuwe Sinterklaasserie De Pepernoten Club. Hierin is alle hectiek rondom het Sintfeest te volgen, vastgelegd door Vlogpiet en Prankpiet.

Voorafgaand zijn vanaf 7 november de voorbereidingen die de Pieten treffen te volgen op Glitch: het YouTube-kanaal voor kids van RTL MCN.

In De Pepernoten Club is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Liedjes, spelletjes en tekeningen worden ingezet om de verlanglijstjes terug te vinden.

Bang om het aan Sinterklaas (Bartho Braat) te vertellen, besluiten de Pieten het op te lossen door de hulp van hun creatieve YouTube-vrienden en de kijkers thuis in te schakelen. Zo helpt Bibi door tips te geven voor het beste verlanglijstje ooit, geeft Djamila (MeisjeDjamila) de Pieten zangles en helpt Dante (Clonny Games) met het bedenken van de leukste Sinterklaasspellen. Lukt het ze samen Sinterklaas en de kinderen in Nederland een onvergetelijke Pakjesavond te bezorgen?

De cast bestaat onder anderen uit Lisa Michels (finaliste K3 zoekt K3), Nellie Benner (SpangaS), Nick Golterman (De Film van Dylan Haegens), Thomas Cox en Yasmin Karssing (Renesse).

Vanaf 17 november zijn er iedere zaterdag nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Bovendien wordt bij Telekids vanaf maandag 19 november elke doordeweekse dag een nieuwe aflevering uitgezonden om 07.00, 12.05 en 15.50 uur. Daarnaast verschijnt al vanaf 7 november op het YouTube-kanaal Glitch tweemaal per week extra content rondom de serie. Dit zal onder andere bestaan uit Do It Yourself-video’s, muziekvideo’s en challenges.

De Pepernoten Club wordt geproduceerd door NewBe.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen