dinsdag 16 januari 2018

Videoland beleeft beste zomer ooit

Videoland beleefde de beste zomer ooit. Ten opzichte van vorig jaar juli en augustus noteerde het video-on-demand-platform van RTL een toename van 211% nieuwe gebruikers. Alleen al in de maand augustus was er een toename van 240% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ook het aantal actieve abonnees is 2,5 keer zo hoog ten opzichte van een jaar geleden.

Behalve een recordaantal nieuwe accounts werd er deze zomer ook een record gehaald in het aantal streams, een vervijfvoudiging vergeleken met vorig jaar zomer. De maand augustus 2016 gaat de boeken in als de maand met de meeste streams ooit bij Videoland.

Het succes is voor een aanzienlijk deel te danken aan het succes van de serie Nieuwe Tijden. Met deze serie heeft Videoland ook de jonge kijker aan het platform gebonden. Van de Nieuwe Tijden-kijker heeft 76% de leeftijd van 30 jaar nog niet bereikt. Daarnaast hebben gevestigde Nederlandse titels als Flikken Maastricht, Zwarte Tulp en Gooische Vrouwen ook bijgedragen aan het succes. Internationale titels die deze zomermaanden goed scoorden, waren onder andere Switched at Birth, Secret Diary of a Callgirl en Marvel Agents of S.H.I.E.L.D.

Om het succes vast te houden komt Videoland de komende weken met nieuwe titels als Weemoedt, Nieuwe Buren 2, The Young Pope en 12 Van Oldenheim.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen