Videoclip ter ere van veertigjarig bestaan Kinderen voor Kinderen
vrijdag 30 augustus 2019

Videoclip ter ere van veertigjarig bestaan Kinderen voor Kinderen

Vrijdagochtend kwam de videoclip van de nieuwste single Reis mee! van Kinderen voor Kinderen online. Het is een video ter ere van het veertigjarig bestaan van het kinderkoor. De single is geschreven door cabaretier en kinderboekenschrijver Jochem Myjer en producer Tjeerd P. Oosterhuis, zij zijn verantwoordelijk voor de tekst en muziek.

Het creatieve team van animatiestudio Job, Joris en Marieke, dat vorig jaar nog een Internationale Emmy Award won voor hun korte animatiefilm Kop Op, werkte de afgelopen weken hard aan de videoclip. De koorleden en Jochem Myjer zijn in deze clip, anders dan anders, terug te zien in de vorm van populaire animatiefiguurtjes.

Job, Joris & Marieke: “We zijn zelf opgegroeid met Kinderen voor Kinderen. Het is zo bijzonder dat ze al 40 jaar lang bestaan en dat wij nu met onze eigen kinderen van de nummers kunnen genieten. We vonden het een enorme eer om voor deze speciale gelegenheid een clip te mogen maken.”

Reis mee! is de titelsong van de veertigste cd van Kinderen voor Kinderen, die 20 september verschijnt. De titel van de cd is traditiegetrouw ook het thema van de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 2 t/m 13 oktober. Dit jaar staat de week in het teken van reizen met verschillende voertuigen.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen