Viaplay wordt thuisbasis hoofdklasse hockey in Nederland
dinsdag 5 juli 2022

Viaplay wordt thuisbasis hoofdklasse hockey in Nederland

Viaplay heeft de exclusieve streamingrechten verkregen voor de Hoofdklasse hockey in Nederland. Daarvoor is een lange termijn samenwerking aangegaan met de Hockey Hoofdklasse cv (HHcv), ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

Vanaf september brengt Viaplay bijna 300 wedstrijden live per seizoen. Het gaat daarbij om zowel de Hoofdklasse dames en de Tulp Hoofdklasse heren, de Nederlandse tophockey divisies. Vrijwel alle wedstrijden worden voorzien van Nederlandstalig commentaar.

Nederland telt meer dan 250.000 actieve hockeyers. De nationale teams behoren tot de absolute wereldtop. De vrouwenploeg is regerend olympisch-, Europees- en wereldkampioen, terwijl de mannenploeg twee olympische en drie wereldtitels heeft gewonnen en regerend Europees kampioen is. Alle spelers van het Nederlands Elftal komen momenteel uit in de Hoofdklasse, die 12 vrouwen- en 12 mannenteams telt en wordt gezien als één van de toonaangevende veldhockeycompetities in de wereld.

Het seizoen loopt van september tot mei, inclusief een winterstop, en wordt afgesloten met play-offs en play-outs. De huidige kampioenen zijn Bloemendaal (mannen) en Den Bosch (vrouwen). Viaplay, HHcv en de KNHB slaan de handen ineen om de Hoofdklasse nog meer aanzien te geven, inclusief een consistente en toegankelijke wedstrijdplanning.

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: “Veldhockey in Nederland mag zich verheugen in een enorme belangstelling. Jong en oud komen samen om te spelen en staan ook langs de lijn bij de wedstrijden in de Hoofdklasse. Bovendien behoren de nationale hockey-elftallen tot de beste van de wereld. Daarmee heeft de Hoofdklasse een enorm mediapotentieel. We hebben met de KNHB de ambitie de hockeysport op een aantrekkelijke manier voor het voetlicht te brengen. Dat kan ook de lokale sport helpen om nog vele jaren te blijven bloeien.”

Tjeerd Boven, Voorzitter HHcv: “Onze samenwerking met Viaplay betekent dat alle wedstrijden van de Hoofdklasse live te zien zullen zijn in hoogwaardige en kwalitatieve uitzendingen. Dit past perfect bij onze doelstelling om de kwaliteit van het tophockey in Nederland continu te verbeteren, de Hoofdklasse te blijven professionaliseren en de fanbase voor het tophockey te vergroten.”

Viaplay, HHcv and KNHB hebben een separate overeenkomst gesloten met de NOS. Dit betekent dat de NOS zal doorgaan met het uitzenden van live Hoofdklasse wedstrijden en samenvattingen.

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen