Viaplay en Professional Darts Corporation kondigen samenwerking aan
maandag 11 april 2022

Viaplay en Professional Darts Corporation kondigen samenwerking aan

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 organiseren Viaplay en de Professional Darts Corporation (PDC) de Viaplay Dutch Darts Masters. In Amsterdam verschijnen onder meer de nummer 1 van de wereld Peter ‘Snakebite’ Wright en drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen.

De Ziggo Dome biedt tijdens het toernooi plaats aan 17.000 toeschouwers. Alle actie is daarnaast live en exclusief te volgen op Viaplay in Nederland en negen andere Europese landen.

De Viaplay Dutch Darts Masters maakt deel uit van de PDC World Series of Darts. De absolute wereldtop neemt het in een knock-out format op tegen de acht best geklasseerde Nederlandse spelers van de wereldranglijst. Naast de regerend wereldkampioen Peter Wright en Michael van Gerwen betreden onder meer Gerwyn Price, Dimitri van den Bergh, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode het podium. De kaartverkoop voor het evenement gaat vandaag van start via ticketmaster.nl.

Peter Nørrelund, Chief Sports Officer van de Viaplay Group: “We zijn trots op het feit dat wij in het thuisland van legendes als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, onze abonnees kunnen trakteren op zoveel mooie dartswedstrijden. Darts is een belangrijk onderdeel van ons lokale sportaanbod en samen met de PDC zetten we ons de aankomende jaren in om zoveel mogelijk dartfans te bereiken. De Viaplay Dutch Darts Masters is de volgende stap en wordt een fantastisch feest voor de fans in de zaal en de kijkers thuis.”

Matthew Porter, CEO, PDC: “Het is geweldig dat we samen met Viaplay dit evenement kunnen organiseren in de Ziggo Dome. We weten dat het Nederlandse publiek in de ban is van darts en wij kunnen niet wachten om samen met de duizenden fans te genieten van de supersterren van deze sport.”

Viaplay darts
Voordat de Ziggo Dome verandert in de Darts tempel van Nederland kunnen de fans de aankomende periode live genieten van het darten op Viaplay. Tot en met juni zijn alle speelrondes van de Premier League Darts te zien en daarna volgen onder andere de Viaplay World Series in Kopenhagen (10-11 juni) en de World Cup of Darts in Frankfurt (16-19 juni).

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen