dinsdag 16 januari 2018

Veronica lanceert app voor het nieuwe tv-kijken

Veronica Magazine lanceerde donderdag haar gids voor het nieuwe tv-kijken: Superguide, een app die inspeelt op het groeiende aanbod van video on demand-diensten.

Hiermee is Veronica’s Superguide de eerste gids in Nederland die het totaalaanbod van lineair- en on demand kijken overzichtelijk maakt. Naast een uitgebreide zoekfunctie (mede gebaseerd op de Veronica Film- en Serie database met in totaal 34.000 titels) bevat het product veel redactionele content, verzorgd door de Veronica Magazine redactie. De app is verkrijgbaar voor tablets en smartphones.

Het nieuwe tv-kijken vraagt om een nieuwe gids. Superguide helpt de consument de weg te vinden in het uitgebreide en soms complexe aanbod op tv en internet. Of dat nu via lineaire tv is, via uitzending gemist of via een on demand-aanbieder van series en films, zoals Kijk, Netflix, NLziet, of Pathé Thuis.

De app voorziet de gebruiker bovendien van een dagelijkse dosis entertainment. Zo toont Superguide het laatste entertainment nieuws, exclusieve interviews en sneak previews Uit Hollywood, maar ook uit Hilversum. Daarnaast biedt het YouTube-filmpjes én de best bekeken tv-fragmenten van gisteren – zo weet de gebruiker wat er speelt en gespeeld heeft.

Algemeen directeur van Veronica Uitgeverij, David Vink, stelt: “Het is Veronica Magazines antwoord op de trends van teruglopende print consumptie en veranderend kijkgedrag. Hiermee geven we onze bestaande abonnees een verrijkte bundel van print en digital. Daarnaast komen we met een consumer paid digital only product, Superguide Premium, voor doelgroepen die de services van Veronica Magazine alleen nog digitaal willen gebruiken.”

Superguide is sinds 18 december gratis verkrijgbaar voor Android en iOS via Google Play en de App Store. Gebruikers krijgen 60 dagen vrijblijvend toegang tot Superguide Premium. Daarna heeft men de mogelijkheid om een Superguide Premium-abonnement af te sluiten voor € 2,69 per maand.

Bron: Veronica Magazine/Broadcast Magazine

Bericht delen