dinsdag 16 januari 2018

Vernieuwde website RTL Nieuws nu live

RTL Nieuws heeft maandag als eerste stap in de metamorfose de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website. Hier vindt de bezoeker naast een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag, het ‘live nieuws’.

RTL Nieuws brengt online al het nieuws in non-stop updates. Tekst, foto en video, tweets, quotes en columns stellen de gebruiker in staat om het nieuws te volgen terwijl het gebeurt. De redactie wacht niet met publiceren tot een verhaal ‘af’ is, maar houdt de gebruiker via de live nieuwsfeed tussentijds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De gebruiker kan letterlijk het nieuws volgen, zoals het bij de redactie, verslaggevers of correspondenten  binnenloopt. Niet alleen op rtlnieuws.nl, maar ook via de apps op mobiel en tablet.

Nieuw is de volg-functie, waarmee gebruikers zelf kunnen aangeven welk nieuwsverhaal ze op de voet willen volgen. Ze kunnen zich gratis abonneren via Mijn RTL Nieuws en zo bepalen hoe ze op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws. RTL Nieuws stuurt een melding zodra er een update is.

Marc Schreuder, adjunct hoofdredacteur RTL Nieuws: “Sinds de introductie van de nieuwe digitale koers van RTL Nieuws in juni vorig jaar, hebben we veel geleerd van onze gebruikers. Op basis daarvan presenteren we een website en apps die duidelijker, overzichtelijker en frisser zijn.”

Bron: RTL Nederland

Bericht delen