dinsdag 16 januari 2018

Veed presenteert YouTube Awards

In de Westergasfabriek in Amsterdam worden op 18 april de YouTube Veed Awards uitgereikt. Tijdens dit eerste YouTube festival komt de digitale wereld van YouTube fysiek tot leven. De awards vormen een onderdeel van de festivalprogrammering. Meer dan twintig van de meest invloedrijke YouTubers zullen aanwezig zijn.

YouTuber Peter de Harder (Cinemates): “In de YouTube community wordt enthousiast gereageerd op het initiatief van VEED festival om een awardshow voor YouTubers in het leven te roepen. YouTubers hebben zich namelijk van hobbyisten ontwikkeld tot professionele content makers en daar passen ook professionele awards bij.”

Veel jongeren kijken YouTube filmpjes in plaats van televisie. Daarom is het niet gek dat veel YouTubers soms wel meer dan 500.000 volgers om zich heen hebben verzameld. VEED hoopt dat de award show de YouTube generatie een gevoel van erkenning zal geven. “YouTube is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Daarom is het hoog tijd voor een dag waarop we het succes van YouTubers vieren. Je moet het zien als een nieuwe generatie TMF Awards, zonder VJ’s, maar met online artiesten die verschillende kwaliteiten bezitten’, aldus de populaire YouTuber Mertabi.

Het publiek nomineert en een onafhankelijke jury beoordeelt de deelnemers onder meer op creativiteit, consistentie, connectie met fans en innovativiteit. De categorieën waarop de fans kunnen stemmen zijn: Beste Vrouwelijke YouTuber, Beste Mannelijke YouTuber, Beste Comedy YouTube video, Beste Gamer YouTube video, Beste YouTube Channel, Beste YouTube Talent, Beste Vlog YouTube video en Beste Beauty Youtube video.

VEED festival is opgericht door en voor YouTubers. Het festival omvat onder andere YouTube optredens van de populairste YouTube sterren, meet & greets met fans en YouTubers en YouTuber masterclasses.

Bron: Veed/Broadcast Magazine

Bericht delen