dinsdag 16 januari 2018

VARA lanceert Mijntvbio.nl

De VARA heeft in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Beeld en Geluid de website mijntvbio.nl gelanceerd. Op de site kan de bezoeker aan de hand van zijn geboortedatum zijn persoonlijke tv-biografie opvragen en delen met vrienden en familie. Door de unieke samenwerking van alle omroepen (inclusief commerciële zenders) heeft de VARA ruim 300 televisiefragmenten kunnen verzamelen van de afgelopen zestig jaar.

De biografie speelt af als een korte film, waarin diverse fragmenten bij diverse periodes in het leven voorbij komen. Het Jeugdjournaal in oude stijl is te zien, net als De Ep Oorklep Show, en we kunnen in gedachten meespelen bij Tien voor Taal. Ook nieuwere programma’s als That’s the Question, Spangas en Dennis vs Valerio passeren de revue.

De portal is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met AVRO, BNN, EO, KRO, NCRV, NOS, NTR, RTL 4, SBS 6, TROS EN VPRO. Daarnaast heeft een keur aan (oud)coryfeeën van de publieke en commerciële omroepen in Nederland zijn medewerking verleend. Bezoekers kunnen eventueel zelf met behulp van de webcam een kort intro aan de eigen televisiebiografie toevoegen.

Als de bio af is kan deze ook op sociale mediakanalen als Facebook of Twitter geplaatst worden.

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen