Vanaf nu nomineren voor de Dutch Podcast Awards
maandag 30 augustus 2021

Vanaf nu nomineren voor de Dutch Podcast Awards

Podcasts nomineren voor de Dutch Podcast Awards? Vanaf vandaag kan het weer! De komende twee maanden gaat BNR Nieuwsradio op zoek naar de beste podcasts van Nederland. Wie wordt de opvolger van De plantage van onze voorouders?

De Dutch Podcast Awards worden voor de vierde keer uitgereikt. Het afgelopen jaar zijn 68.000 stemmen uitgebracht, bijna twee keer zoveel dan het jaar ervoor. Deze editie telt negen categorieën: Nieuws & Opinie, Technologie & Wetenschap, Verhalend, Media & Cultuur, Lifestyle & Maatschappij, Sport, Zakelijk, Brandstory en Beste host.

Nomineren
De verkiezing bestaat uit twee fases. Vanaf vandaag kunnen luisteraars én makers maximaal drie podcasts nomineren, via de website podcastawards.nl. De podcasts met de meeste stemmen krijgen een officiële nominatie en dingen in hun eigen categorie mee naar de prijzen. Per categorie is plek voor vijf podcasts.

De jury
Vanaf maandag 20 september kan er drie weken gestemd worden door het publiek. Deze score telt 75% mee voor het eindresultaat. De overige 25% wordt bepaald door een onafhankelijk vakjury. Deze bestaat uit podcastmakers, mediadeskundigen en presentatoren. Het zijn:

Vincent Bijlo: columnist, cabaretier, schrijver
Mischa Blok: radiopresentator
Bart-Jan Cune: presentator en presentatietrainer Newsmakers
Erik de Zwart: radio-dj
Richard den Haring: mede-oprichter podcast-app PodNL
Simone Wijnands: podcastmaker
Elger van der Wel, onafhankelijk media-adviseur
Titus van Dijk: oprichter Tonny Media
Jim Jansen: hoofdredacteur New Scientist
Annick van der Leeuw: eindredacteur BNR Nieuwsradio
Joep van der Laan: content- & Experiencemanager Mindshare
Marvin Jacobs: creative Director Airborne
Sjors Fröhlich: burgemeester Vijfheerenlanden, voormalig hoofdredacteur BNR Nieuwsradio
Jonne Seriese: podcastmaker
Koos Tervoorden: mede-oprichter Microphone Media
Wilbert Leering: creative director Link & Stick
Simone Snaterse: initiatiefnemer Podcastvrouw.nl

De finale
Op 26 en 27 oktober worden op BNR Nieuwsradio één voor één de winnaars bekend gemaakt. Op donderdag 28 oktober is de finale in Krasnapolsky in Amsterdam. Daar worden de awards voor beste host en beste podcast van Nederland uitgereikt. KINK-directeur Michiel Veenstra presenteert dit podcastgala. Met De Dutch Podcast Awards zet BNR Nieuwsradio podcasts én hun makers in het zonnetje.

Bron: BNR Nieuwsradio/BM

Bericht delen