dinsdag 16 januari 2018

V-Ventures investeert in nieuwskalender Zapaday

V-Ventures, investeringsholding en onderdeel van Vereniging Veronica, investeert in de gratis nieuwsagenda Zapaday. Vandaag ondertekenden beide partijen een investeringsovereenkomst, waarmee V-Ventures een minderheidsbelang krijgt voor een niet nader genoemd bedrag. Op www.zapaday.com staat een complete publieke wereldagenda voor de (nabije) toekomst. De site biedt een compleet overzicht van geplande verkiezingen, staatsbezoeken, festivals, sportwedstrijden, productlanceringen, congressen, rechtszaken en veilingen.

Zapaday wil nieuwsagenda’s publiek maken à la Wikipedia, gebruikers kunnen ook zelf events toevoegen. Stefan Hoevenaar, oprichter van Zapaday: “Met text-mining technologie zoekt Zapaday naar berichten over toekomstige gebeurtenissen op de websites van kranten, bedrijven en overheid. Met de investering van V-Ventures kunnen we Zapaday in 2012 uitbouwen tot de eerste bron waar je heen gaat voor toekomstig nieuws.”

Volgens Guido van Nispen, algemeen directeur van V-Ventures kunnen journalisten en bloggers met Zapaday beter anticiperen op nieuws en daardoor eerder duiding aan geven. Van Nispen: “De hoofdactiviteit van V-Ventures is nieuws- en informatievoorziening. Het ANP vormt hiervoor de basis met daarnaast een portfolio van Nederlandse innovatieve starters in media en technologie. Zapaday past daar perfect in. Bovendien heeft Zapaday een eigen technologisch platform ontwikkeld dat breed en internationaal kan worden ingezet.”

Naast de site biedt Zapaday de gratis iPhone app Tomorrow met de nieuwsagenda van de komende week. Met de verkoop van premium abonnementen met extra diensten en het aanbieden van kalenders voor bedrijven wil de website geld gaan verdienen.

Bron: Burson-Marsteller/Broadcast Magazine

Bericht delen