Undercover wordt eerste Nederlandse Netflix Original
dinsdag 16 januari 2018

Undercover wordt eerste Nederlandse Netflix Original

Netflix heeft met Undercover de eerste Nederlandse Netflix Original besteld. De misdaadserie speelt zich af op de grens van Nederland en België. Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap en Tom Waes maken deel uit van de cast. Netflix werkt voor deze serie samen met productiebedrijf De Mensen, Dutch Filmworks en VRT.

Netflix richt zich de laatste jaren steeds vaker op buitenlandse Originals. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld ook Spaanse (Las Chicas del Cable), Italiaanse (Suburra) en Franse (Marseille) Originals. De eerste Duitse Original, DARK, is binnenkort beschikbaar en er is ook een Scandinavische in aantocht.

De streamingdienst geef aan dat het eerste seizoen van Undercover in 2019 wordt gelanceerd. De serie is wereldwijd te zien en wordt in Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook via lokale omroepen uitgezonden. Nico Molenaar, bekend van Vermist, is aangewezen als showrunner. “Ik ben ontzettend trots om deel uit te maken van Netflix’ eerste Belgisch-Nederlandse coproductie. Met sterren als Frank Lammers, Anna Drijver, Tom Waes, Elise Schaap en Kevin Janssens hebben we toptalent uit beide landen verzameld. Dankzij Netflix kunnen we dit internationale, spannende, grappige en sexy verhaal met een wereldwijd publiek delen.”

Kai Finke van Netflix: “Het is opwindend om samen te werken met Nico, Jan, hun fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks. We brengen Undercover naar onze Netflix-abonnees over de hele wereld.”

Undercover gaat over één van de grootste XTC-producenten in de wereld: Ferry Bouman. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens van België en Nederland. Dit comfortabele bestaan verandert drastisch als twee undercover agenten Bouman’s territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen. Undercover is als serie geïnspireerd op een reeks ware gebeurtenissen.

Bron: Netflix/BM

Bericht delen