Undercover valt in de prijzen bij Guidinc. Streaming Video Awards
donderdag 3 december 2020

Undercover valt in de prijzen bij Guidinc. Streaming Video Awards

De Netflix-serie Undercover is woensdagavond twee keer in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de eerste Guidinc. Streaming Video Awards. Dat zijn de Nederlandse publieksprijzen voor films, series en documentaires op streamingdiensten, van de organisatoren van de Gouden Televizier-Ring.

De awards werden uitgereikt in een online show vanuit Pllek in Amsterdam. Presentatrice Dzifa Kusenuh ontving gasten en videobelde met winnaars. Frank Lammers en Elise Schaap, die Ferry en Daniëlle Bouman spelen in Undercover, werden gekroond tot ‘favoriete koppel’. Undercover kreeg ook de meeste stemmen in de categorie ‘beste serie’ en versloeg daarmee Flikken Maastricht (NPO Start) en La Casa de Papel (Netflix).

Netflix kreeg de award voor ‘favoriete streamingdienst’ en liet Videoland en NPO Start achter zich. In totaal werden er prijzen in zes categorieën uitgedeeld. Zo werd de Videoland-documentaire Summer over kindermodel Summer de Snoo gekroond tot ‘beste documentaire’, mag The Kissing Booth 2 (Netflix) zich de ‘beste ‘original’-film’ noemen en ging het beeldje voor ‘beste seriequote aller tijden’ naar ‘Juf Ank’ uit De Luizenmoeder (NPO Start) voor: “Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder.”

Bron: AD/Guidinc./BM

Bericht delen