Undercover populairste serie bij Nederlandse Netflix-kijker
vrijdag 11 december 2020

Undercover populairste serie bij Nederlandse Netflix-kijker

De Nederlandse Netflix-kijkers hebben het afgelopen jaar veelvuldig naar Undercover gekeken. De serie met Frank Lammers, Elise Schaap en Tom Waes in de hoofdrollen stond het langst in de top tien van meest bekeken titels, zo laat de streamingdienst weten.

Undercover wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. De productie is in handen​ van het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en​ de VRT. De serie Undercover telt tot dusver twee seizoenen en heeft een brede schare fans aan zich weten te binden. Een derde seizoen kan dan ook niet uitblijven. De opnames hiervoor zijn inmiddels gestart.

De serie, die draait om twee undercoveragenten die op een Belgische camping een Eindhovense drugsbaron proberen te ontmaskeren, kreeg tijdens de uitreiking van de eerste Guidinc. Streaming Video Awards vorige week ook al de meeste stemmen in de categorie ‘beste serie’. SBS6 is eind november begonnen met het uitzenden van Undercover, maar scoorde daar opmerkelijk genoeg maar tussen de 200.000 en 300.000 kijkers mee.

Volgens Netflix ontdekten de Nederlandse abonnees tijdens het begin van de coronacrisis ook nieuwe genres zoals Koreaans drama met titels als Kingdom, Rugal en Crash Landing on You. Ook anime en realityseries werden veel bekeken tijdens de eerste lockdown. Verder waren in 2020 documentaires, zoals de veelbesproken Tiger King, populair. Netflix zag in deze categorie een stijging van 60 procent ten opzichte van 2019.

Harde cijfers over het aantal kijkers van een bepaalde serie geeft Netflix nooit. De streamingdienst meet populariteit aan de hand van het aantal accounts dat ten minste twee minuten naar een titel kijkt.

Bron: AD/BM

Bericht delen