Dinsdag 16 januari 2018

Uitzending Gemist deels tegen betaling

De NPO is van plan om een deel van het aanbod in Uitzending Gemist op termijn tegen betaling te gaan aanbieden. Dat blijkt uit de Meerjarenbegroting 2012 – 2016, die de publieke omroep heeft gepubliceerd. Nieuws en actualiteitenprogramma’s zullen kosteloos beschikbaar blijven, maar andere programma’s krijgen een betaalmodel. Daarmee volgt de NPO het voorbeeld van RTL en SBS. De NPO stelt ‘marktconforme tarieven’ te zullen hanteren.

De NPO kondigt ook aan dat medio 2012 alle publieke regionale omroepen met hun uitzendingen onderdeel zullen uitmaken van Uitzending Gemist.

Er komt volgend jaar een centraal loket voor het regelen van de auteursrechten voor distributie van televisieprogramma’s via de diverse platforms. ‘Inmiddels hebben de belangrijkste partijen van de audiovisuele branche het voornemen zich te verenigen in de vereniging RoDAP. Doel van deze vereniging is het op een transparante en efficiënte wijze regelen van de auteursrechten van derden. Het model dat wordt voorgestaan, speelt in op de politieke wens om te komen tot een one-stop shop voor de gebruikers van auteursrechten. Dat vereist dat ook de Centrale Beheers Organisaties (CBO) vergaand gaan samenwerken.’

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen