Dinsdag 16 januari 2018

Twitter #music gelanceerd

Twitter heeft donderdag bevestigd te starten met de dienst Twitter #music. Het maakt gebruik van de Twitter-activiteit om populaire tracks en opkomende muzikanten te kunnen traceren.

Twitter #music toont tevens wat de favoriete muziek van bekende artiesten is. De songs op Twitter #music komen op dit moment uit drie bronnen: iTunes, Spotify en Rdio. Abonnees van Rdio en Spotify kunnen inloggen op hun accounts om volledige nummers die beschikbaar zijn te beluisteren. iTunes laat alleen een preview horen. Twitter is nog in gesprek met andere online muziekaanbieders.

De #NowPlaying tab laat zien naar welke nummers je vrienden luisteren of over welke nummers ze tweeten. Wanneer een vriend bijvoorbeeld luistert naar de Handsome Poets, zal dat nummer te zien zijn op de pagina.

De app van Twitter #music is te downloaden in de App Store. De webversie komt beschikbaar op music.twitter.com. Op dit moment is de dienst beschikbaar in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Meer landen volgen binnenkort. Twitter werkt tevens aan een Android app.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen