Twitter klaagt Elon Musk aan om hem te houden aan overnamedeal
woensdag 13 juli 2022

Twitter klaagt Elon Musk aan om hem te houden aan overnamedeal

Twitter sleept Elon Musk voor de rechter. Het sociale media-platform wil via de rechter afdwingen dat de Tesla-oprichter de overnamedeal, waarmee 44 miljard dollar (43 miljard euro) gemoeid is, alsnog nakomt.

De stap van Twitter komt niet onverwacht. Musk had met het bedrijf een overeenkomst gesloten dat hij de berichtendienst zou kopen, voor 54,20 dollar per aandeel, maar voor het weekend werd bekend dat Musk toch afziet van de aankoop.

Twitter ging daar toen al niet mee akkoord; vrijdag lieten advocaten van het bedrijf weten dat ze het besluit van Musk beschouwden als ongeldig en onrechtmatig.

Publiek spektakel
Dinsdag lieten de advocaten van Twitter een verklaring uitgaan: “Nadat hij er een publiek spektakel van had gemaakt om Twitter te laten toehappen en de overeenkomst vervolgens heeft ondertekend, denkt Musk blijkbaar dat hij vrij is om van gedachten te veranderen.”

Musk heeft herhaaldelijk gezegd dat Twitter contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De miljardair zegt dat Twitter gebruikersgegevens verkeerd heeft voorgesteld en dat het aantal spambots op het platform veel hoger ligt dan het bedrijf zelf zegt, maar volgens Twitter heeft Musk voor die beweringen geen bewijs geleverd.

Bron: NOS/BM

Bericht delen