Twitter begint test met ‘audiotweets’
donderdag 18 juni 2020

Twitter begint test met ‘audiotweets’

Twitter is een test begonnen onder een kleine groep iOS-gebruikers waarbij audiofragmenten toegevoegd kunnen worden aan tweets, maakte de techgigant woensdag bekend in een blogpost.

‘Soms zijn 280 tekens niet genoeg en gaan sommige nuances daarbij verloren. Dus vanaf vandaag testen we een nieuwe functie die een meer menselijk tintje geeft aan de manier waarop we Twitter gebruiken: je eigen stem’, aldus het sociale media-platform.

Wie toegang heeft tot de functie ziet bij het opstellen van een tweet een nieuw pictogram met een geluidsgolf. Wie daarop klikt, krijgt onderaan het scherm een rode opnameknop te zien. Als daarop geklikt wordt, begint Twitter met het opnemen van audio.

De audiofragmenten mogen maximaal 140 seconden lang zijn. Zodra de tijdslimiet is bereikt, begint Twitter automatisch een nieuwe audiotweet. Deze tweets vormen dan een draadje.

De functie wordt nu uitgerold onder een klein aantal gebruikers, maar zal ‘de komende weken’ voor alle iOS-gebruikers beschikbaar worden. Het is niet bekend wanneer Twitter de functie gaat uitbreiden naar gebruikers van Android en desktop.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen